Sneller WiFi door nieuwe standaard

Goed nieuws voor iedereen die vaak en veel op Wifi-netwerken zit. De stichting die de ontwikkeling van de wifi-standaard overziet, de Wifi Alliance, heeft onlangs de eisen voor zijn certificaat verscherpt. Dit betekent dat nieuwe wifi-routers een stuk sneler internet moeten leveren.

Een onderdeel van de eisen is dat dat wifi-routers voortaan naar meerdere apparaten tegelijk moeten kunnen sturen. Op dit moment kunnen wifi-routers maar naar één apparaat tegelijk data sturen, ook als er meerdere apparaten verbonden zijn met de router.

In de nieuwe standaard gaat daar dus verandering in komen. Apparaten die het wifi-certificaat willen, moeten dan MU-MIMO ondersteunen, een techniek die routers in staat stelt om meerdere apparaten tegelijk te bedienen, aldus de Wifi Alliance.

Een van de andere verbeteringen heeft te maken met het aantal kanalen dat routers moeten kunnen ondersteunen. Vooral meerkanaals 160 MHz in plaats van 80 MHz zodat hiermee de snelheid in theorie zou kunnen verdubbelen. We kunnen niet wachten!

0
share this

over de auteur

Martijn  Visser

Martijn helpt al 17 jaar ondernemers met raad en daad aan krachtige web-oplossingen

reageren?

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden gemarkeerd *

* verplicht veld
*
*
*
*
clear this field
ook met ons werken?
bel ons op 085 888 33 30 of

volg ons op

nieuwsbrief

* verplicht veld
*
clear this field