Inspiratieshoppen met Pinterest app

Door slimme cameraherkenning (camera search) weet de app wat voor artikel hij voor zich heeft en kan hij een link maken met webwinkels die het product aanbieden. Zo kun je dus het leuke bijzettafeltje wat je bij je vriendin ziet handig zelf opzoeken ;) 

Winkelen op Pinterest

Sinds een paar dagen heeft Pinterest ook \'buyable pins\' geintroduceerd; hiermee koop je spullen voortaan ook via Pinterest zelf! Wanneer je een blauwe pin op pinterest ziet, dan kun je het product in je mandje doen. Het grote voordeel is dat je dus via Pinterest op diverse websites tegelijk kunt winkelen. Je bespaart jezelf de moeite van shoppen op verschillende sites.

Een slimme zet van Pinterest? Zeker! Volgens het onlangs verschenen Internet Trends rapport van goeroe Mary Meeker zijn Pinterest-gebruikers eerder genegen om online te winkelen dan gebruikers van andere sociale platformen. Pinterest heeft pas ook het team achter de winkelapp Tote overgenomen en liet die app sneuvelen. De kennis en kunde zijn dus in huis om Pinterest een vliegende start te laten maken met e-commerce!

Pinterest voor webwinkel-eigenaren

Een erg leuke dienst dus als je een webwinkel heb. Alleen je moet wel even wachten totdat het beschikbaar is voor alle platforms. Voorlopig worden alleen voor Magento, Shopify, IBM COmmerce, Demandware en BigCommerce gelanceerd. Webkracht heeft zich ingeschreven voor de wachtlijst, dus hopelijk kunnen we snel deze feature toevoegen voor onze klanten.

\"\"

0
share this

over de auteur

Martijn  Visser

Martijn helpt al 17 jaar ondernemers met raad en daad aan krachtige web-oplossingen

reageren?

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden gemarkeerd *

* verplicht veld
*
*
*
*
clear this field
ook met ons werken?
bel ons op 085 888 33 30 of

volg ons op

nieuwsbrief

* verplicht veld
*
clear this field