offerte aanvragen

Chrome steeds populairder ten koste van Internet Explorer

 

Als het nog even doorgaat, is Chrome de browser naar keuze voor maar liefst de helft van alle pc-gebruikers. De populariteit ervan neemt alsmaar toe.

Dat blijkt uit cijfers van Netmarketshare. Chrome heeft inmiddels een marktaandeel van 48,7 procent. Sinds september vorig jaar krijgt de browser er alsmaar meer gebruikers bij.

Internet Explorer (waaronder Netmarketshare ook Edge rekent) wordt ook nog veel gebruikt en vinden we terug op 31,7 procent van de computers. Echter blijft een zorgwekkende trend voor Microsoft zich doorzetten: al maanden neemt het aantal gebruikers fors af.

Sinds maart 2016 wordt Chrome meer gebruikt dan Internet Explorer, en sindsdien lopen de gebruikersaantallen telkens verder uit elkaar. In het afgelopen jaar verloor Microsoft 300 miljoen IE-gebruikers, het merendeel sinds januari jongstleden.

Upgraden of vervangen?

Niet geheel ontoevallig: in die maand wilde Microsoft gebruikers van verouderde IE-versies laten overstappen naar Internet Explorer 11 of Edge - inclusief irritante upgrade-melding. Mogelijk kozen ze er juist voor om niet te upgraden, maar gewoon over te stappen op een hele andere browser. Chrome dus.

Ook het aantal Firefox-gebruikers is de afgelopen maanden aan het afnemen. Safari-gebruikers zijn blijkbaar erg trouw aan hun browser, want dat marktaandeel hangt al een jaar rond de 5 procent.

Bron: Computeridee.nl

 

0
share this

over de auteur

Martijn  Visser

Martijn helpt al 17 jaar ondernemers met raad en daad aan krachtige web-oplossingen

reageren?

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden gemarkeerd *

* verplicht veld
*
*
*
*
laat dit veld leeg
ook met ons werken?
bel ons op 085 888 33 30 of

volg ons op

nieuwsbrief

* verplicht veld
*
laat dit veld leeg