Hoe mobielvriendelijk is jouw site?

Op 21 april is het zover. Dan rolt Google haar veelbesproken update uit. Als je site dan niet 'mobielvriendelijk' is, dan zak je gegarandeerd kostbare plekken in zoekresultaten. Google gaat namelijk voorrang geven aan websites die de mobiele toegankelijkheid wel op orde hebben. Webmaster en site-eigenaars dus opgelet!

mobile-icons-on-serps-661x228.jpg

Doe zelf de test

Google heeft een test online geplaatst waarmee je makkelijk controleert of je website geschikt is voor mobiele apparaten of niet. Als je die test doet, komt er direct in beeld of je voldoet aan de eisen die Google stelt aan je website na 21 april. Die eisen hebben ondermeer betrekking op de leesbaarheid, onderlinge afstand tussen links en de zogeheten 'viewport', de manier waarop afmetingen en schaalbaarheid aan de browser worden doorgegeven.

Doe de test

Wel mobielvriendelijk?

Gefeliciteerd! Je website voldoet aan de normen die Google stelt. Toch nog twijfels over vindbaarheid? Neem even contact op met een expert van Webkracht en bespreek met hem de resultaten.

Niet mobielvriendelijk?

Websites van een paar jaar oud zijn nu waarschijnlijk al niet meer zo mobielvriendelijk als nu de norm is. Als de website niet mobielvriendelijk is volgens de standaarden van Google dan zal de positie in zoekmachines en daarmee de bezoekersaantallen afnemen!!

Altijd een oplossing

Bel of mail even met een expert van Webkracht en neem met hem de mogelijkheden door. Voor alle websites is een oplossing te vinden. We helpen je graag.

0
share this

over de auteur

Martijn  Visser

Martijn helpt al 17 jaar ondernemers met raad en daad aan krachtige web-oplossingen

reageren?

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden gemarkeerd *

* verplicht veld
*
*
*
*
clear this field
ook met ons werken?
bel ons op 085 888 33 30 of

volg ons op

nieuwsbrief

* verplicht veld
*
clear this field